Den kreative proces og 99% -spirationsteorien

 

"Inspiration er 1% inspiration og 99% sved" Jeg har været hengiven og troet på dette slogan i lang tid, men nu ser jeg igen på denne idé. Jeg er i tvivl om, at bare hårdt arbejde vil føre til gode ting. Der er mere ved skabelsen end ren sved og tårer, hvis faktisk meget mere end at møde øjet.

At arbejde hårdt vil få din juice til at gå, men så mange middelmådige værker er skabt med meget hårdt arbejde, men i sidste ende er de uinspirerende. Så ja til inspiration, uanset hvad det er. Inspiration er en kombination af så mange ting, nogle åbenlyse, andre er mere usigelige. Inspiration er af natur meningsløs, og mysteriet er, hvad der brænder vores interesse og får ting til at blive levende.

Inspiration for mig er, hvad der forbinder os med noget særligt og får os til at føle noget, det forvandler os og gør vores liv bedre på en eller anden måde. Inspiration er, hvad vi ikke forstår, men er der. Vi kommer der ved et uheld, hårdt arbejde, undersøgelse, omhyggelig analyse og beregnet geometri for at nævne nogle få. Det er næsten som om vi skal levere alle de rigtige ingredienser og håbe, at inspiration bare rammer os som et lyn. Det rigtige humør er nødvendigt.

Jeg bemærker, at når jeg føler mig energisk, godt og opmærksom, er det meget lettere at have ideer og faktisk bringe dem til liv. Det tager meget energi at skabe nye projekter, der er af enhver værdi. Så jeg lægger stor vægt på at træne, føle mig stærk, lave yoga og sove godt og alle de andre gode ting, vi skal gøre for at have det godt. Hvis jeg vågner ind i studiet og føler mig træt, er den sikre opskrift på skidt arbejde. Nogle mennesker bliver inspireret af en stor rodet bænk, ikke altid tilfældet med mig.

Nogle gange bruger jeg timer på at rense og organisere butikken. Jeg gør meget for at finde de rigtige steder at sætte mine værktøjer på. Jeg organiserer dem som om jeg skabte noget af skønhed, som et design eller en udstilling. Ved at være opmærksom på mine værktøjer, især de nye, ender jeg med at lære bedre måder at bruge dem på. Alt dette vil lette oprettelsen af nye stykker, og jeg tror, at disse trin alle er præget i værket. Måske vil nogen opleve det som inspiration, men i sidste ende er det bare orden og Feng Shui. Men vi skal være forsigtige med ikke at være for pæne, det kan også være en distraktion.

Skønhed kommer til os i vores mest rene og reflekterende øjeblikke, eller vi tildeles det ved rene og tilfældige ulykker. Nogle gange inducerer vi disse ulykker. Nogle gange vil en skør rodet bænk faktisk gøre det. Det er de slags øjeblikke, hvor du bare slipper taket. Tag en stor chance og bare gør det klip, gå lidt dybere og tag chancer, risikere at skrue det hele sammen, men få held i sidste ende. Også det har sin plads. Uventede resultater er undertiden fyldt med liv og energi. Folk opfattede, at som inspiration er fejl et tegn på at være menneske.

Ja. Inspiration eksisterer, men den findes i et meget æterisk og surrealistisk univers. Inspiration er undvigende de fleste gange, og ikke noget, du kan røre ved eller bevare. Det skal dyrkes med meget kærlighed, og vi er nødt til at give det rigtige miljø og næringsstoffer, så det kan materialisere sig. Hårdt arbejde er simpelthen hårdt arbejde. Inspiration er noget andet.

 

 

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort